top of page
_SCH73781657901238096.jpg

De  vinstermik

image4[6188]a.png
De vinstermik*

Een authentiek en charmant pand, sfeervol ingericht en voorzien van alle comfort. Dit herenhuis is gelegen in het hartje van het gezellige stadscentrum van Hasselt. Hierdoor bevinden alle belangrijke bezienswaardigheden en activiteiten zich letterlijk op wandelafstand. En toch geniet u in het huis van alle rust en comfort. In de gezellige, verwarmde en overdekte, stadsteeg die bij de woning hoort kan u met uw familie of vrienden genieten van een goed glas wijn. De woning is voorzien voor maximaal 6 personen. 

*"De vinstermik" is letterlijk een brood (mik) dat indertijd , door de warme bakkers, in het open raam (vinster) werd gelegd om af te koelen. Later werd het woord "vinstermik" in de volksmond vooral gebruikt in de betekenis van "een nieuwsgierige vrouw" die uit het raam komt hangen om te kijken wat er buiten gebeurt. Eigenlijk een "snuit". Vandoor ook het logo van dit huis, waarbij een persoon achter het gordijn komt snuiten (het logo is een eigen creatief ontwerp). Vermits er in de Walputstraat altijd wel iets te beleven valt, zal ook u ongetwijfeld wel eens aan het raam gaan snuiten, net zoals een echte vinstermik.  

6
3
2
Welkom binnen

Bij het binnenstappen van dit herenhuis voelt u onmiddellijk de authenticiteit en gezelligheid. De oude tegeltjes, oude mooie vloeren, de originele trap, de marmeren schouwen in combinatie met de warme kleurtinten geven dit huis een bijzonder charmante uitstraling. Kortom, een echte thuis!

 

Via de authentieke inkomhal heb je toegang tot het leefgedeelte en de trap naar de bovenverdiepingen. Het leefgedeelte bestaat uit een woonkamer met zithoek met (smart) TV. Uiteraard ontbreken een bluetooth speaker en draadloos internet hier niet. In het verlengde van de woonkamer, bevindt zich de eetkamer uitgevend op de gedeeltelijk open keuken. Vanuit de compleet uitgeruste keuken, heeft u toegang tot een gezellige overdekte en verwarmde steeg.

De bovenverdiepingen (twee verdiepingen) beschikken over 3 slaapkamers, 2 badkamers, toiletten, sympathiek terras en een wasplaats. 

Buiten

De woning geniet van een gezellige overdekte en verwarmde steeg. De steeg is voorzien van een toog met krukken waar u aangenaam kan aperitieven. Vervolgens bevindt er zich nog een sympathiek terras op de tweede verdieping. Omdat de woning zich werkelijk in het centrum van de stad bevindt is de stad uiteraard uw "achtertuin". Er bevinden zich verschillende parken met speeltuigen op wandelafstand. 

Ook qua parking is er geen gebrek. In de nabijheid van de woning bevinden zich verschillende (betalende)  parkeerplaatsen zowel boven-als ondergronds. Als extra beschikt u over de mogelijkheid om bij ons een privatieve ondergrondse parkeerplaats te  huren vlak bij de woning, waardoor u zeker bent dat uw auto veilig staat. Bij interesse vraag zeker even naar de voorwaarden en mogelijkheden. 

image4[6188]a.png
Faciliteiten

Wifi

Combi was/droog

afwasmachine

Combi oven

koffiezet apparaat

bluetooth speaker

(smart)TV

strijkijzer en plank

Bij specifieke vragen, gelieven ons te contacteren

Interesse?

Controleer de beschikbaarheid en boek online. indien u vragen heeft mag u ons altijd contacteren.

+32 11 96 04 94

Follow us & like

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
image4[6188]a.png
bottom of page